Archief

Nieuwbouw HVC'10 kan van start

Voetbalvereniging HVC'10 heeft met de deelgemeente Hoek van Holland een akkoord bereikt over de subsidiebeschikking voor een nieuw clubgebouw. De Hoekse fusieclub ontvangt bijna 1,7 miljoen euro aan subsidie en krijgt daarmee groen licht voor het indienen van een bouwaanvraag bij verschillende instanties.

In het akkoord staat dat de totale oppervlakte voor het gebouw wordt teruggebracht van de huidige 1405 naar 1300 m2. Het bestuur wil dat de bouwcommissie op korte termijn met de architect gaat kijken hoe dit op verantwoorde wijze kan gebeuren. "We willen zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van het huidige pand", reageert HVC-voorzitter Piet van der Wel. De nieuwbouw gaat daarom vlak naast het bestaande gebouw plaatsvinden.

Het nieuwe gebouw krijgt twee lagen. De onderste verdieping krijgt dertien kleedkamers, waarvan twee worden gebouwd in XL-formaat. Op de bovenste etage komt een kantine met een totaaloppervlak van 300 m2. Op het gebouw komt een groen dak met hoge grassen en duinbeplanting. De kantine is voorzien van houten gevelkozijnen met schuifpuien en zonwerend veiligheidsglas.

Naast een kantine komt er ook een commissie- en een bestuurskamer, een kamer voor wedstrijdbesprekingen en een ruimte voor de businessclub. Op de plaats van het oude pand komt volgens Van der Wel een speelgelegenheid en een fietsenstalling.

Met het nieuwe clubgebouw komt HVC tegemoet aan één van de afspraken met de gemeente. "Maar het huidige complex is ook echt wel aan vervanging toe", laat Van der Wel weten. HVC hoopt komend voorjaar de eerste paal van het nieuwe clubgebouw te kunnen slaan en als alles volgens plan verloopt, wordt het complex begin 2013 opgeleverd.

Ook de aanleg van een tweede kunstgrasveld viel onder deze voorwaarden. De vereniging wil dit veld op 16 november in gebruik nemen. Een ander onderdeel van de fusieafspraak was het verplaatsen van de veldverlichting.