Archief

Aanhouding na poging beroving edelsteen

Een 25-jarige Hagenaar is maandag aangehouden op verdenking van een poging tot beroving op vrijdag 26 augustus in een woning aan de Wagenaarstraat in Naaldwijk. De recherche van bureau Westland is nog op zoek naar een tweede verdachte.

De 21-jarige zoon des huizes had op die vrijdag een afspraak met een man die van hem een edelsteen wilde kopen welke hij op Marktplaats had aangeboden. De potentiële koper was een week eerder, samen met een tweede man, al bij de Naaldwijker thuis geweest om de steen te bekijken.

Toen de mannen terugkwamen voor de koop, trok een van hen een vuurwapen en bedreigde de Naaldwijker. Na een korte worsteling, waarbij het slachtoffer geslagen werd, vluchtten de twee mannen de woning uit en renden zonder buit weg in onbekende richting. Zijn moeder, die op de bovenverdieping was, werd door het tumult gealarmeerd. Het slachtoffer hield aan de worsteling een hersenschudding en een gezwollen gezicht over.

De twee daders waren twee opvallend donkere mannen van ongeveer 1.75-1.80m lang. Ze waren beiden in het zwart gekleed en droegen zwart leren parka-jassen. Beide mannen waren erg dik en hadden destijds kort zwart kroeshaar. Volgens het slachtoffer spraken zij goed Nederlands.

Burgers die over meer informatie beschikken, kunnen bellen met de recherche van Bureau Westland op 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000.