Archief

Zaalhandbal: dames Quintus verliezen opnieuw

Heren

Eredivisie

Quintus is gestegen naar de tweede plaats op de ranglijst. In sporthal Elderveld versloeg Quintus degradatiekandidaat AHV Swift met 37-22. De Heulse ploeg heeft 12 punten uit acht wedstrijden. Koploper blijft Hurry Up dat E&O versloeg. Hurry Up heeft 14 punten uit acht duels.

Eerste divisie

DIOS is de gedeelde koppositie kwijtgeraakt. In Venlo leed de ploeg uit Den Hoorn de tweede nederlaag van het seizoen. Degradant Loreal was met 33-26 te sterk. DIOS staat nu derde met 12 punten uit acht wedstrijden. Koploper Hercules heeft twee punten meer.

Het tweede team van Quintus verloor van de reserves van Volendam. In Volendam eindigde het duel in een 24-23 voor de thuisploeg. Quintus blijft hekkensluiter.

Regio klasse C

Westlandia leed in Zoetermeer de eerste nederlaag van het seizoen. Het tweede team van Gemini leidde bij rust met 13-9. Na de pauze probeerde de Naaldwijkse ploeg het tij te keren, maar kwamen net te kort:25-26. Westlandia heeft vier punten uit drie wedstrijden.

Dames

Eredivisie

De dames van Quintus hebben zich niet kunnen revancheren na de eerste nederlaag van het seizoen tegen landskampioen Dalfsen. In Amsterdam bleek de nummer twee van het vorig seizoen VOC met 24-21 te sterk voor de Heulse ploeg. Quintus staat samen met streekgenoot Hellas op een gedeelde derde plaats. Beide ploegen hebben tien punten uit zeven wedstrijden. Koploper Westfriesland/SEW heeft twee punten meer uit zeven duels.

Eerste divisie

Het tweede team van Quintus won in eigen hal met 33-25 van DSS. Quintus staat vijfde met tien punten uit acht wedstrijden.

Hoofdklasse B

Verburch en Westlandia hebben hun ongslagen status weten te behouden. Verburch won met ruim verschil van MHV'81: 32-19. De Poedijkse ploeg heeft het volle aantal punten uit drie wedstrijden en is koploper.

Westlandia won eenvoudig van hekkensluiter Auto Smeeding/BDC. In sporthal De Pijl won de Naaldwijkse ploeg met 27-20. Westlandia heeft vier punten uit twee duels.

Regio klasse C

Het tweede team van Westlandia leed in en tegen Heerle de eerste nederlaag van het seizoen. Heerle bleek met 28-15 te sterk. Westlandia heeft vier punten uit drie duels.

De streekderby tussen het tweede team van VELO en Wings eindigde in een overwinning voor Wings: 21-18. VELO heeft twee punten uit drie wedstrijden.

Het derde team van Quintus zag opponent HWC met een 23-22 overwinning uit Kwintsheul. Quintus staat in de middenmoot.

Regio klasse D

VELO heeft de ongeslagen status weten te behouden. In Wateringen werd Vriendschap/TOB met 27-15 verslagen. Maaike van der Zanden maakte negen doelpunten en werd hiermee topscoorder. VELO is koploper met zes punten uit drie duels.