Archief

Verdere verbetering fietsverlichting

Bij ongeveer 80% van de doordeweekse fietsers in Wateringen en Kwintsheul is momenteel de verlichting in orde. Dit bleek althans vrijdagochtend bij een controleactie, die voor de vijfde keer door de buurtpreventie is gehouden. Op drie plaatsen in beide kernen werd de (aangekondigde) controle gehouden. Die 80% betekende een lichte verbetering ten opzichte van 2010.

Dat het voeren van goede verlichting belangrijk is werd opnieuw pijnlijk duidelijk. Vlak voor de start van de verlichtingsactie in Kwintsheul werd een brommer geschept door een personenauto. Volgens getuigen had de brommer waarschijnlijk geen verlichting.

Er werden 500 fietsers gecontroleerd. De actie werd positief ervaren en ook de 'foute' fietsers zagen het belang in van goede verlichting en beloofden dit zo snel mogelijk in orde te maken. Bijna iedereen nam de tijd om het verhaal van de buurtpreventen aan te horen. Vaak werd beaamd dat men door schade en schande wijs was geworden, omdat men al eens eerder was bekeurd voor het voeren van slechte verlichting.

De schooljeugd (meestal in groepen) voerde redelijk goede verlichting en was zo creatief om de slecht verlichte fietsers in het midden van de groep te laten rijden.

Categorieen:
Wateringen Algemeen