Archief

Dubbelslag voor Barsaiyan in Gorinchem

Hardloper Mike Barsaiyan heeft zaterdag een dubbelslag geslagen in Gorinchem. De 23-jarige 's-Gravenzander werd niet alleen winnaar van de Poort6-loop over 10 kilometer, maar tevens eerste in het eindklassement van het Univé Grote Rivierencircuit.

Barsaiyan kon dit klassement alleen nog winnen, als hij in de laatste wedstrijd zou zegevieren en tevens zijn grootste concurrent Nabil Karimi, vorig jaar winnaar van dit circuit, niet bij de eerste 3 zou finishen.

De Olympus '70-atleet heeft zich tot kort voor de finish bewust in toom gehouden. Hij wist dat twee medekoplopers normaal gesproken een betere eindsprint hebben dan Karimi. Barsaiyan en Karimi verschenen als eersten op de baan van AV Typhoon in Gorinchem voor de laatste 300 meter. Barsaiyan sprintte naar de overwinning in 31.52, waarbij de 's-Gravenzander niet in de gaten had, dat zijn concurrent nog door twee deelnemers werd ingehaald, waardoor Karimi de ongelukkige 4e plaats restte.

Barsaiyan kwam in de eindstand op 61 punten, Karimi op 60.

Lierenaar Jan van Hoeven, die in Gorinchem ontbrak, werd 2e in het eindklassement bij de mannen 35+. Carin van der Ende uit 's-Gravenzande, die evenmin van de partij kon zijn, is in het klassement bij de vrouwen 45+ derde geworden.