Archief

Nic.Sosef en Van der Arend fuseren

De tuinbouwtoeleveringsbedrijven Nic.Sosef uit Honselersdijk en Van der Arend uit Poeldijk gaan op 1 januari a.s. fuseren. De combinatie gaat verder onder de naam Arend-Sosef, telt ruim 300 werknemers en zal zijn hoofdkantoor vestigen in Honselersdijk.

De fusiepartners spreken over een fusie op basis van gelijkwaardigheid. Die gelijkwaardigheid komt onder meer tot uiting in de aandelenverhouding van de nieuwe onderneming. Qua personeelsbestand is Sosef nu met circa 200 personeelsleden bijna tweemaal zo groot als Van der Arend. Sosef bestaat 80 jaar, Van der Arend 47 jaar.

Arend-Sosef wordt wereldwijd een van de grootse toeleveranciers op het gebied van tuinbouwtechniek en bedrijfsbenodigdheden. Ron van der Arend, directeur van de Van der Arend Groep noemt als een van de redenen voor de fusie de snel veranderende tuinbouwsector. Daardoor groeit de vraag naar goed opgeleide medewerkers met specialistische kennis. Met de fusie wil het bedrijf een goed scholingstraject voor de medewerkers opzetten.

Bart Sosef, algemeen directeur van Nic. Sosef, stelt: "Door de combinatie van handel en techniek zien wij mogelijkheden om onze exporttak snel te laten groeien."