Archief

Jos Klepke handbalcoach van het jaar

Trainer Jos Klepke van handbalvereniging Quintus is zondag door het Nederlandse Handbal Verbond verkozen tot Coach van het Jaar. De oefenmeester van het damesteam kreeg zijn titel in de rust van het duel tussen het Nederlands damesteam en Noorwegen dat in het Topsportcentrum in Rotterdam werd gespeeld.

Klepke liet de genomineerden Erik van der Wel (SEW) en Rolf Schulte (VOC) achter zich in de categorie voor vrouwenteams. De trainer werd vooral geprezen om zijn goede prestaties in het afgelopen seizoen in de eredivisie met zijn damesteam. In de categorie voor beste rechter opbouwster werd Isabelle Jongenelen van Quintus geselecteerd. Zij viel echter niet in de prijzen. Ook bij de mannenteams werd er gestemd op coaches en spelers.

Anders dan in voorgaande jaren kon alleen via verenigingen uit het Eredivisie Platform om het half jaar een stem worden uitgebracht. Daarbij mochten er geen leden van de eigen teams worden gekozen. Per positie kwamen er uiteindelijk drie genomineerden op de lijst. In vorige jaren kon er via het internet vanaf iedere computer een stem uit worden gebracht en dat gaf volgens de organisatie een verkeerd beeld.

Categorieen:
Algemeen