Archief

Sluiting dreigt voor VVV Westland

De VVV Westland maakt zich ernstige zorgen over haar toekomst nu de gemeente van plan is de volledige subsidie van € 40.000 te schrappen. Dit voornemen van het college van B en W kwam voor directeur Eric Schipper als een complete verrassing.

Eigenlijk is Schipper boos. "Tijdens gesprekken eerder dit jaar is er vanuit de gemeente juist gevraagd inbreng te geven in de nota Toerisme & Recreatie. Er is zelfs duidelijk verwezen naar een verder te bespreken rol van de VVV in Westland."

De VVV had afgelopen zaterdag alle gemeenteraadsleden uitgenodigd. Tijdens dat koffie-uurtje is de vraag voorgelegd of de VVV moet worden behouden in het Westland. Daarbij heeft Schipper gewezen op een mogelijke sluiting van het kantoor in Naaldwijk, met daarbij het wegvallen van 4 Westlandse arbeidsplaatsen.

Verder heeft hij aangegeven dat de VVV zo snel mogelijk duidelijkheid wil. "We zijn nu al druk bezig met 2012, we hebben daarvoor ook al kosten gemaakt. Het kan toch niet zo zijn dat ik nu ineens tegen het toeristisch bedrijfsleven moet gaan zeggen dat allerlei activiteiten plotseling niet doorgaan", aldus Schipper, die hoopt dat de gemeenteraad het schrappen van de subsidie ongedaan maakt.