Handbal: VELO en Verburch nog ongeslagen

Heren

Eredivisie

Quintus is met de schrik vrijgekomen tegen Fiqas/Aalsmeer. De Heulse ploeg stond na de eerste 30 minuten met 10-8 voor, maar zag het jongde Aalsmeer na ruim 44 minuten brutaal een 16-10 voorsprong nemen. Een directe rode kaart voor Rens Reijgersberg wakkerde het vuur bij Quintus aan en in de laatste 16 minuten boog de thuisploeg de opgelopen achterstand om in een 22-18 overwinning. Arjan Stuiver werd topscorer met zes treffers. Quintus blijft derde in de rangschikking.

DIOS blijft mede-koploper. In de Ballonhal wist de ploeg uit Den Hoorn na een spannende wedstrijd TLL/Tachos te verslaan met 25-24. DIOS heeft 12 punten uit zeven wedstrijden.

Het tweede team van Quintus verloor van het reserveteam van Limburg Lions met 34-24. Quintus blijft hekkensluiter met twee punten uit zeven duels. Lions is lijstaanvoerder op basis van een beter doelsaldo dan DIOS.

Regioklasse C

Westlandia won de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Delta Sport werd met een 31-28 nederlaag naar huis gestuurd. Westlandia is gedeeld koploper met vier punten uit twee duels.

Dames

Het tweede team van Quintus kon het ongeslagen Fiqas/Aalsmeer geen nederlaag toebrengen. In Aalsmeer leden de Heulse reserves een 32-26 nederlaag. Quintus staat nu zevende op de ranglijst.

Hoofdklasse B

Verburch behaalde dubbele cijfers tegen het arme BFC. In Beek won de Poeldijkse ploeg met 40-20. Na twee wedstrijden heeft Verburch vier punten een gaat gedeeld aan de leiding.

De wedstrijd tussen United Breda en Westlandia ging niet door.

De streekderby tussen de reserves van Westlandia en VELO eindigde in een 23-17 overwinning voor de Naaldwijkse dames. Westlandia heeft vier punten uit twee duels. VELO heeft twee punten uit even zovele wedstrijden.

De wedstrijd tussen HMC en het derde team van Quintus eindigde in 23-19.

Regioklasse D

VELO verdubbelde het punten aantal naar vier uit twee wedstrijden. In Amsterdam werd Westsite verslagen met 29-21. De ruststand was 11-11, waarna VELO in de tweede helft het verschil kon maken. Patricia Zwinkels werd topscoorster met zeven doelpunten. VELO is gedeeld koploper.