Archief

Groeneweegen wint eerste Irado-cross

De eerste wedstrijd in het Irado Crosscircuit in Maassluis is gewonnen door Michael Groeneweegen. In een goed opgebouwde race over drie ronden door het Sterretjesbos bij de Nieuwe Waterweg, liep hij onbedreigd naar de zege.

De 28-jarige Groeneweegen voltooide de wedstrijd over 9 kilometer in 34.37. Hij had daarmee 16 seconden voorsprong op Vlaardinger Michel Bovendeert. Vervolgens finishten de Maassluise 45-plussers Gerard de Lange (35.21) en Ron van den Berg (35.44).

De enige vrouw die zich aan de langste cross waagde, was Barbara van Loon van de AV Waterweg, die heel ontspannen over de streep kwam na 49.38.

De wedstrijd over 6 kilometer werd gewonnen door Lierenaar Arco Poot, in 25.55. Ellen Kuiper uit Den Haag was op deze afstand de snelste vrouw, in 27.21.

Op de 3 kilometer was de winnaar een voor iedereen onbekend gezicht. Het was de 15-jarige Wessel Flinterman uit Tricht bij Geldermalsen, die speciaal naar Maassluis was gekomen om aan deze cross deel te nemen. Flinterman kwam in 12.11 over de streep. Snelste meisje was de 12-jarige Kristel van den Berg uit Maassluis, die in 12.48 finishte.

De tweede aflevering van dit vier wedstrijden tellende circuit is op zondag 13 november om 11.00 uur.

Categorieen:
De Lier Maassluis Algemeen