Archief

Robots controleren en verpakken tomaten

Telersvereniging Prominent is deze week in het distributiecentrum in De Lier begonnen met het volautomatisch controleren en verpakken van tomaten. Uniek aan de gekozen oplossing is de efficiënte inzet van hightech industriële robots in combinatie met visiontechniek.

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de automatisering. Het systeem is bij automatiseerder WPS Horti Systems de laatste maanden uitgebreid getest. Deze week is de opstelling verhuisd naar het distributiecentrum van Prominent in De Lier. Beide partijen hebben voldoende vertrouwen in de robotica-oplossing om te starten in de praktijk.

De automatisering zorgt voor kwaliteitsborging, honderd procent leverbetrouwbaarheid en arbeidsbesparing.De producten worden automatisch aangevoerd verpakt in sealfolie. Camera's controleren de informatie op de etiketten op juistheid en leesbaarheid en vier andere criteria.

Wanneer de producten aan één van de criteria niet voldoet, wordt het product er automatisch tussen uitgehaald. Vervolgens worden de schalen volautomatisch in dozen geplaatst door de robots. De schalen worden door industriële robots bij de hoeken gepakt voor optimale bescherming van het product.

Categorieen:
De Lier Algemeen