Archief

ODO op zoek naar nieuwe voorzitter

Korfbalvereniging ckc ODO uit Maasland heeft deze week tijdens een algemene ledenvergadering afscheid genomen van voorzitter Erik Passchier. De bestuurder gaf aan aantal maanden geleden aan niet meer beschikbaar te willen zijn voor de functie. "Los van persoonlijke redenen als tijd voor andere dingen is het vooral voor ODO goed," schrijft Passchier in het clubblad van ODO.

Passchier nam in 1998 het roer over van Kees van der Vaart en was daarna dertien jaar voorzitter van de club. Na de aankondiging van zijn vertrek eerder dit jaar is de club direct op zoek gegaan naar een vervanger, maar deze is nog niet gevonden. Volgens de oud-voorzitter is dat nog niet een groot probleem, maar is er vanuit de club toch wel behoefte aan een frisse aanpak en frisse blik van een voorzitter. "Nu moeten we de rol van de voorzitter niet belangrijker maken dan hij is, zonder wedstrijdsecretaris, zonder trainers of zonder scheidsrechters hebben we veel sneller een acuut probleem," aldus Passchier.

De nieuwe voorzitter moet volgens ODO affiniteit hebben met financiën en moet beschikken over goede communicatievaardigheden en een verenigingsmentaliteit.

Categorieen:
Maasland Algemeen