Archief

Mogelijk fusie Westlandia en Naaldwijk

De voetbalverenigingen Westlandia en Naaldwijk gaan mogelijk fuseren. Op een gezamenlijke vergadering hebben beide besturen besloten om aan de leden officieel toestemming te vragen om te gaan onderzoeken of een fusie tussen beide verenigingen haalbaar is.

"Dit was het best bewaarde geheim van Sportpark de Hoge Bomen," reageert Westlandia-voorzitter Stefan Kester. Volgens hem is er behoefte aan één Naaldwijkse voetbalvereniging van grote omvang, maar is het idee van de fusie enkel binnen beide besturen besproken.

"We vinden dat we moeten meegaan met de maatschappelijke ontwikkelingen en dat vereist ook een meer bedrijfsmatige aanpak," aldus Kester. Voorzitter Wim Boekestein van Naaldwijk hoopt door de fusie een betere concurrentiepositie te verkrijgen ten opzichte van andere sportverenigingen.

Op maandag 14 november zullen de leden van beide clubs op een buitengewone algemene ledenvergadering goedkeuring moeten geven aan het plan. De leden van Westlandia komen bij elkaar in de Westlandia-kantine, die van Naaldwijk in de eigen kantine. De agenda's van beide vergaderingen zijn gelijk.

Als het plan om een onderzoek te doen wordt goedgekeurd, zullen beide besturen een werkgroep formeren. Deze groep zal zich buigen over de financiële aspecten van de fusie, de vormgeving van een nieuw clublogo en een nieuwe naam. Ook de mogelijkheden tot het creëren van één sportcomplex zullen worden onderzocht.

Nu liggen er tussen beide verenigingen nog twee sloten en een fietspad. Boekestein: "Deze fusie is daarom niet zo makkelijk als bij 's Gravenzande en Monster en Polanen het geval was. Bij deze fusies zaten de verenigingen vaak al op één complex. Op dit punt zullen we daarom ook met de gemeente in gesprek moeten gaan."

Categorieen:
Monster Naaldwijk Algemeen