Archief

Nieuwe voorzitter SV Honselersdijk

Sportvereniging Honselersdijk heeft Eric Sosef voorgedragen als nieuwe voorzitter van de club. De 41-jarige ondernemer is nu nog voorzitter van businessclub 'De club van Honsel', maar wordt bijna zeker de opvolger van aftredend voorzitter Jaap Koole. Op 28 oktober moeten de leden van de club tijdens een ledenvergadering hun goedkeuring geven aan de wissel. Naast Sosef zijn er geen anderen die zich kandidaat hebben gesteld.

"Dit jaar ben ik 65 geworden en ik vind dat ik mijn periode er na zes jaar als voorzitter wel op heb zitten. Het is tijd voor fris bloed," reageert Koole. De bestuurder begon elf jaar geleden als voorzitter van de technische afdeling. Vijf jaar later werd hij bestuursvoorzitter van de club. In die functie kreeg hij het voor elkaar om de jeugd- en de seniorenafdeling onder te brengen onder één technische commissie.

Een minpunt in de carrière van Koole was dat het eerste elftal van Honselersdijk onder zijn bewind in 2007 degradeerde van de tweede naar de derde klasse. Koole: "We hadden destijds veel spelers die vertrokken uit het eerste, daar kwamen toen veel jonge spelers voor terug. Nu zijn we gelukkig weer op de goede weg en staan we op een keurige tweede plaats."

Koole heeft veel vertrouwen in de nieuwe voorzitter, die een contract voor drie jaar tekent. Sosef wil per jaar zeker twee tot drie scheidsrechters en trainers opleiden. Daarmee hoopt hij de vereniging naar een nog hoger plan te tillen. "Ik heb veel zin in de functie. Op deze manier krijg ik eindelijk de kans om meer voor de maatschappij te betekenen," laat hij weten. "Koole heeft hele goede dingen voor de club gedaan, maar ik denk dat het ook goed is dat er weer een jong persoon komt."

Categorieen:
Honselersdijk Algemeen