Archief

Geen woning op Woudtzicht 21

Er komt geen burgerwoning op de locatie Woudtzicht 21 in De Lier. Dat is de uitkomst van het dinsdag gehouden beraad binnen het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westland.

De aangevraagde toestemming voor de bouw van een woning in het tuinbouwgebied aldaar had de gemoederen in de gemeenteraad hoog doen oplaaien. Er werd afgelopen woensdag zelfs een bijna drie uur durende raadsvergadering aan gewijd.

"Op basis van de gevoelens en de overwegingen die zijn uitgesproken tijdens het raadsdebat, hebben wij besloten tot intrekking van het wijzigingsplan", aldus het college in de dinsdagavond vrijgegeven brief aan de gemeenteraad. Vanwege de wettelijke inzageverplichtingen (met beroepsmogelijkheid), zal het intrekkingsbesluit pas begin volgend jaar definitief kunnen zijn.

Het college zal de directe belanghebbenden op de hoogte stellen en kondigt verder aan, in overleg te treden met het tomatenconcern Royal Pride, dat de bouw van de woning had aangevraagd in verband met het plan om aan Woudtzicht een leer- en proefkas te vestigen.

Categorieen:
De Lier Westland Algemeen