Archief

Vroege uitschakeling Mandy Mulder

Zeilster Mandy Mulder is er zondagmiddag met haar team van WV Braasemermeer niet in geslaagd om de titel binnen te slepen op het Nederlands Club Kampioenschap teamzeilen 2011. Het 24-jarige talent nam het in de Maashaven van Rotterdam op tegen WV Aalsmeer, GWV Elfhoeven en WV Lelystad, maar kwam uiteindelijk niet verder dan de kwartfinale.

"We hebben het heel spannend gemaakt, maar het is ons helaas niet gelukt," liet Mulder na afloop weten. De Poeldijkse kwam zaterdagmiddag net terug van een trainingsstage in Miami en moest slechts twee uur later alweer de zeilen hijsen. De vroege uitschakeling kwam mede daarom niet geheel ongewenst. Mulder: "Ik kreeg daardoor gelukkig wel een middagje vrij, waardoor ik me beter op de Franse Kampioenschappen matchracen kan focussen. Dat is toch waar het voor mij echt om gaat op dit moment."

De Westlandse zeilster maakte eind 2009 de overstap van het fleetracen naar het matchracen. In deze discipline zal Mulder zich met een speciaal voor het matchracen ontwikkelde boot, een Elliot 6m, volledig gaan richten op de Olympische Spelen die in 2012 in Engeland worden gehouden. Op de Olympische spelen van 2008 in China behaalde zij al eens een zilveren medaille. ,,Nu gaan we voor goud," aldus Mulder.

Categorieen:
Poeldijk Westland Algemeen