Archief

Proef met vrije verkoop in Hoogeland

Het woningzoekendensysteem van de gemeente Westland zal bij wijze van proef niet worden toegepast bij nieuwbouwwoningen van het project Hoogeland in Naaldwijk die in de periode tot 31 december dit jaar in de verkoop gaan. Dit heeft de gemeente afgelopen weekeinde in een brief meegedeeld aan ingeschreven woningzoekenden.

De proef houdt in, dat de volgorde van toewijzing voor deze woningen in Hoogeland dus niet afhankelijk is van inschrijving of inschrijfduur in het gemeentelijke woningzoekendensysteem; de ontwikkelaar mag vrij verkopen.

In de brief wordt als motief voor de proef aangegeven, dat ook bij de gemeente Westland het verminderen van regels hoog op de agenda staat. "Daarom willen wij onderzoeken of het woningzoekendensysteem kan worden verbeterd of zou kunnen vervallen", aldus de brief. De proef wordt met instemming van het college van B en W gehouden.

Aan ingeschreven woningzoekenden is gevraagd hun mening over een en ander te geven, met als vermelding dat de reacties zullen worden betrokken in de evaluatie van de proef.