Archief

Schipluiden centraal in ontwerpwedstrijd

Ontwikkel een vernieuwend dorpsconcept voor het plangebied Keenenburg V in Schipluiden. Dat is dit jaar de opdracht in de ideeënwedstrijd Casa Nova van het Stadsgewest Haaglanden. Het is een een creatieve manier om tot meer variatie in woonvormen te komen en daarbij staat dit jaar het thema 'Bouwen in een dorp: wonen om te leven' centraal.

Door de bouw van een nieuw gemeentehuis in Schipluiden komt de locatie van het huidige gemeentehuis vrij voor woningbouw. De opgave van de ideeënwedstrijd is daarom het ontwerpen van een woonconcept voor minimaal 40 woningen, inclusief omgeving, waarbij gedacht moet worden aan straten, openbare ruimte en groene gebieden.

Iedereen kan meedoen aan de wedstrijd en daarmee kans maken op geldprijzen, waarvan de hoogste € 6.000 bedraagt. Alle inzendingen worden beoordeeld door een jury, bestaande uit onder anderen Bé Emmens, regiobestuurder Wonen van het stadsgewest Haaglanden, wethouder Tineke van Nimwegen van Midden-Delfland en Steven Slabbers, architect/stedenbouwkundige gespecialiseerd in dorps wonen.

De sluitingsdatum voor inzendingen is 5 december a.s. en de prijsuitreiking staat gepland in februari 2012. Er is overigens geen garantie dat de winnende ontwerpen ook daadwerkelijk gerealiseerd worden.