Archief

Bouwproject Noorddijk-Geerkade dichterbij

Ondanks bezwaren van omwonenden, heeft de gemeenteraad van Maassluis dinsdagavond unaniem ingestemd met een collegevoorstel waarmee het bouwproject Noorddijk-Geerkade een stap dichterbij is gekomen.

Vastgoedontwikkelaar Leyten wil op die plek een 13 woningen omvattend complex ontwikkelen. Het project is gebaseerd op de oorspronkelijke bebouwing, beter bekend als het 'Torentje van Dirkzwager'.



De grootste klacht van de omwonenden is, dat er te weinig rekening wordt gehouden met het aantal benodigde parkeerplaatsen. Er wordt een parkeernorm van 1 plaats per woning aangehouden, maar de woningen zijn gericht op tweeverdieners.



Een andere klacht is, dat de hoogte van de bebouwing niet zou passen in het beschermde stadsgezicht van het centrum. Tevens zal de hoogte er voor zorgen dat de tegenoverliggende woningen in de schaduw vallen.



Wethouder Keijzer heeft toegezegd met de omwonenden in gesprek te blijven om te komen tot een mogelijke oplossing voor de parkeerbehoeften. Hierbij zal de gemeente zich pro-actief opstellen.

Categorieen:
Maassluis Algemeen