Archief

Westlandia en ADO slaan handen ineen

De voetbalverenigingen Westlandia en ADO Den Haag gaan vanaf november een intensieve samenwerking aan. Beide clubs hopen op die manier meer kennis te kunnen delen en gebruik te kunnen maken van elkaars faciliteiten.

Bestuurslid Geo van der Wilk van Westlandia heeft hoge verwachtingen van de overeenkomst. ,,We krijgen op deze manier meer kennis over bijvoorbeeld trainingsmethodes, maar ook op andere gebieden kunnen we kennis uitwisselen," laat Van der Wilk weten.

Naast de overdracht van kennis mag de vereniging uit Naaldwijk gebruik maken van verschillende faciliteiten. Van der Wilk meldt dat langdurig geblesseerden van Westlandia in de toekomst gebruik kunnen maken van de medische begeleiding van ADO. Daarnaast krijgen jeugdleden vaker de mogelijkheid om een thuiswedstrijd van de eredivisieclub te bezoeken. Ook het netwerk van de Haagse voetbalclub zal beschikbaar worden gesteld, zodat de jeugdafdeling van Westlandia zowel nationale als internationale tegenstanders bereid kan vinden om tegen te spelen.

ADO Den Haag hoopt vooral nieuwe talenten te kunnen aantrekken. ,,Wij zullen talenten van Westlandia op deze manier beter in de gaten kunnen houden," reageert Wim van Laar, die aan het hoofd staat van de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Over de precieze inhoud van het contract wilde Van Laar nog niet veel kwijt. De besturen van beide clubs zullen op zondag 6 november bij elkaar komen om de overeenkomst de ondertekenen.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen