Archief

Twee podiumplaatsen Jacky van der Ende

Jacky van der Ende heeft dit weekeinde goede zaken gedaan in de Dutch Supercar Challenge. De autocoureur behaalde een tweede en een derde plaats op het Belgische circuit van Spa-Francorchamps in de Supersport 1 Divisie.

De eerste wedstrijd op zaterdag verliep niet vlekkeloos voor Van der Ende. De verplichte pitstop duurde door een kapotte timer dertig seconden langer dan gebruikelijk voor de Poeldijker. ,,Het was bloedheet in Spa," reageerde hij na afloop. ,,In mijn auto werd het wel 85 graden Celsius, waardoor mijn timer het begaf. We verloren daardoor veel kostbare tijd tijdens de pitstop." Uiteindelijk kwam Van der Ende toch als derde over de finish.

Zondag verliep de race wel zonder problemen. De 34-jarige coureur startte aanvankelijk op een vierde plaats, maar eindigde als tweede in zijn klasse. Door de resultaten stijgt Van der Ende van een vierde naar een tweede plaats in het totaalklassement achter koploper Jaap van Lagen. Over twee weken vinden de finaleraces plaats op het TT circuit in Assen. De eerste plaats van Van Lagen komt niet meer in gevaar, maar Van de Ende zal nog alles moeten geven om zijn tweede plaats te bewaken.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen