Archief

Dubbelfunctie voor coach van The Hookers

De Nederlandse Rugbybond heeft Sylvester Ramaker aangesteld als bondscoach van het Nederlands rugby sevensteam voor mannen. Ramaker, die tevens werkzaam is als coach bij RC The Hookers, is de opvolger van John Eikemans en hoopt hoge ogen te gaan gooien tijdens de tweede 7's Grand Prix Series die in 2012 zullen worden gehouden.

Ramaker is niet onbekend met de rugbyvariant. "Dit is een leuke variant. In plaats van vijftien spelers staan er slechts zeven spelers op het veld. De ruimtes worden daardoor groter en dat vergt meer tactisch inzicht en meer fysieke inspanningen", beschrijft hij.

Tot vorig jaar stond de 38-jarige Delftenaar aan het roer van het Nederlands vrouwenteam in deze variant. Hij wist met deze ploeg zelfs een tweede plaats te behalen op het Europees kampioenschap. Vorig jaar besloot de oefenmeester het stokje over te geven aan Gareth Gilbert. "Vanwege alle successen zou ik een betaalde baan krijgen om ons voor te kunnen bereiden op de Olympische Spelen in 2016. Ik zou dan 's avonds veel van huis zijn, maar dat zag ik niet zo zitten", laat Ramaker weten.

Ramaker blijft coach van The Hookers en denkt beide functies goed te kunnen combineren. Het seizoen voor het sevensteam gaat pas in de zomer van 2012 van start. Voor die tijd wil de oefenmeester zich met zijn ploeg volledig richten op lijfsbehoud in de eredivisie.

Categorieen:
Algemeen