Archief

Aanhoudingen voor rijden onder invloed

Verschillende automobilisten zijn afgelopen weekend in het Westland aangehouden wegens het rijden onder invloed.

Een 58-jarige Leidenaar werd zaterdagochtend aangehouden op de Noordweg in Wateringen', nadat hij een verkeerspaal uit de grond had gereden en vervolgens was doorgereden. De agenten troffen de man doorweekt aan in zijn auto en constateerden dat hij behalvee en alcohollucht ook een 'slootwaterlucht' bij zich droeg.

Hij verklaarde door een sloot te zijn gelopen om bij zijn auto te komen. De man blies 520 ugl, terwijl de limiet voor alcohol in het verkeer op 220 ugl ligt. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het verlaten van een plek na een ongeval. Zijn auto werd in beslag genomen.

Een 24-jarige 's-Gravenzander reedt zondagmorgen vroeg toeterend over de Strandweg in zijn woonplaats. Bij aanhouding blies hij 795 ugl. Ook deze bestuurder kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. Daarbij werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Opmerkelijk was het voorval waarbij een 41-jarige Schiedammer met 40 kilometer per uur over de A20 reed. De maximum snelheid is daar 120 kilometer per uur. De man bleek te veel gedronken te hebben, waarop hij een proces-verbaal kreeg.