Archief

33.460 handtekeningen tegen Blankenburgtunnel

Verschillende natuur- en milieuorganisaties en betrokkenen hebben maandag 33.460 handtekeningen tegen de Blankenburgtunnel overhandigd aan verkeersminister Schultz. De overhandiging vond plaats in de eendenkooi Het Aalkeetbuiten in Vlaardingen, een plek die volgens de natuurorganisaties met de komst van de Blankenburgtunnel voorgoed 'onder het asfalt' zal verdwijnen.

Volgende maand besluit minister Schultz welke nieuwe tunnel er onder de Nieuwe Waterweg zal worden aangelegd, de Blankenburgtunnel of de Oranjetunnel, en via welk tracee dat gebeurt.

Tegen de Blankenburgtunnel bestaat maatschappelijke weerstand. Tegenstanders redeneren dat de aanleg ervan de natuur, de recreatiemogelijkheden en de leefbaarheid van het gebied aantast. Bovendien ontbreekt er in hun ogen een brede analyse ter onderbouwing van de aanleg van de weg.

De actie is het product van een samenwerking tussen verschillende organisaties zoals Actiecomité Blankenburgtunnel Nee, Groeiend Verzet, Milieudefensie, Natuurmonumenten en Milieufederatie Zuid-Holland. Ze hebben aangegeven door te gaan met hun campagne tegen de Blankenburgtunnel zolang er nog geen besluit over de tunnel is genomen.

Categorieen:
Algemeen