Archief

Extra raadsvergadering over 'foute woning'

Vier oppositiepartijen in de gemeenteraad van Westland hebben het initiatief genomen voor een extra raadsvergadering komende woensdagavond. Aanleiding daartoe is de uitzondering die het college van B en W wil maken voor de vestiging van een woning in een duurzaam glastuinbouwgebied.



De fracties van LPF, VVD, Progressief Westland en de nieuwe fractie 'Lokaal en Onafhankelijk 2.0' vragen zich af, of er mogelijk sprake is van misbruik danwel onjuist gebruik van bevoegdheden door de wethouders Duijvestijn (CDA) en Meijer (GemeenteBelang Westland).



De voorgenomen bouw van een woning op het perceel Woudtzicht 21 in De Lier is aangevraagd door tomatenconcern Royal Pride Holland uit Wieringerwerf ten behoeve van een proefkas. In het kader van het zogeheten 'saldo nul'-beleid zou deze 'bedrijfswoning' worden gecompenseerd door het afbreken van de woning Sprongenloet 18 in Honselersdijk.



Volgens de vier fracties zou een woning op die plek aan het Woudtzicht de reconstructie van de glastuinbouw in de weg staan en indruisen tegen de door de raad en het college gestelde kaders voor medewerking aan dergelijke plannen. De fracties verwijten het college verder, dat de raad in deze kwestie niet actief is geïnformeerd.