Archief

Geen straf in zaak Leerdam

Voetballer Jesper Leerdam en zijn club Excelsior Maassluis krijgen geen straf opgelegd van de KNVB. Dat maakte de tuchtcommissie van de voetbalbond donderdagmiddag bekend. De club en de doelman werden vervolgd, omdat zei valse informatie zouden hebben doorgespeeld en bewust een aantal regels hadden omzeild, maar de commissie acht deze tenlastelegging niet bewezen.

Het bestuur van Excelsior is tevreden met de uitspraak. ,,Wij waren er eigenlijk al van overtuigd dat wij niet schuldig zouden worden bevonden. Er is namelijk altijd volgens de procedures gehandeld," laat woordvoerder Arie van der Ende weten.

Leerdam stond begin dit seizoen twee keer onder de lat in de bekerduels tegen VELO en Spijkenisse, maar volgens de KNVB had hij helemaal nog niet in actie mogen komen. Daarnaast zou Excelsior in die periode met opzet een andere naam op het wedstrijdformulier hebben ingevuld. Ook deze beschuldiging werd niet bewezen geacht.

Jesper Leerdam zelf was opgetogen na de uitkomst van het onderzoek: ,,Dit is fantastisch nieuws natuurlijk. Jammer alleen dat ik nu een ontsteking in mij knie heb en daardoor alsnog niet in actie kan komen." De doelman, die deze zomer overkwam van het Amerikaanse Dayton Dutch Lions, heeft na zijn overschrijving naar Excelsior bijna geen rust gehad. ,,Ik hoop zo snel mogelijk te herstellen," aldus Leerdam, die naar eigen zeggen de beoogde eerste doelman van het elftal is.

Categorieen:
Maassluis Algemeen