Archief

Eervolle vermelding woongebied De Duinen

Woongebied De Duinen in Monster heeft een eervolle vermelding gekregen bij de uitreiking van de Groene Stad Award 2011. Deze landelijke prijs wordt uitgereikt aan een project met een duidelijke meerwaarde van groen in een bebouwde omgeving. Winnaar werd het project Schinkeleilanden Amsterdam.

Het Ontwikkelingsbedrijf De Westlandse Zoom ziet de eervolle vermelding als een onderstreping van het unieke concept van De Duinen. Er worden vrijstaande woningen op ruime kavels gebouwd in een opnieuw aangelegd duinlandschap. De kavels liggen letterlijk midden in de duinen.

De jury van De Groene Stad Award vindt De Duinen een gedurfd project. "Het heeft de ambitie die de gemeentegrenzen ruimschoots overschrijdt, zowel in het creƫren van 'nieuwe natuur', passend bij het Nederlands kustlandschap, als in de gerichtheid op de regionale woningmarkt in het dure segment," aldus het juryrapport.

Wethouder Meijer zei trots te zijn op de eervolle vermelding van De Duinen. "Het is een project met duurzame ambities. Voor de gemeente is het een uitdaging om deze unieke natuurontwikkeling in stand te houden."

Categorieen:
Monster Westland Algemeen