Archief

Delfland onderzoekt visstand

Het Hoogheemraadschap van Delfland onderzoekt van 6 tot en met 21 oktober de visstand in sloten, vaarten en kanalen. Gekeken wordt welke vissoorten er voorkomen en hoe de leeftijdsopbouw en de conditie van de vissen is. Op deze wijze controleert Delfland hoe het is gesteld met de kwaliteit van het water.

Het onderzoek is een vervolg op het visstandonderzoek van 2006. De resultaten uit 2011 zullen worden vergeleken met die van 2006 om te zien of er veranderingen in de visstand zijn opgetreden. De vissen worden gevangen in

in delen van de vaarten in het Westland, de Karitaatmolensloot in de buurt van Oude Leede bij Pijnacker en Delfgauw en de Slinksloot in de gemeente Midden-Delfland.

Delfland streeft naar het verbeteren van de waterkwaliteit. Zo wordt met de gemeenten getracht verontreiniging vanuit de tuinbouw te verminderen. Ook wordt bij de aanleg en renovatie van gemalen, sluizen en stuwen rekening gehouden met de visvriendelijkheid ervan en de passeerbaarheid voor vis. Het onderzoek is bedoeld om te kijken wat het effect is van het geheel aan maatregelen voor het verbeteren van de waterkwaliteit en de waternatuur.