Archief

Afsplitsing bij GemeenteBelang Westland

Bij GemeenteBelang Westland (GBW) zijn donderdag de raadsleden Leo Geubbels en Leo Boekestijn per direct uit de partij gestapt. Het boterde al lang niet meer. De twee menen, dat GBW te regentesk is geworden en kunnen zich daarom niet meer vinden in het huidige beleid.

Geubbels, bij de laatste verkiezingen nr. 2 op de lijst van GBW, en Boekestijn, die als nr. 4 op de lijst stond, gaan samen als zelfstandige fractie door. Zij leveren hun zetel niet in, omdat beiden met voorkeursstemmen in de raad zijn gekozen.

In een reactie laat GBW vrijdagmorgen weten dat de veranderde inzichten van beide heren over de gekozen werkwijze op het gebied van het coalitieakkoord en diverse dossiers niet nieuw zijn. "Feitelijk is deze situatie het gevolg van een langere periode van verschil van opvatting over besturen, politiek bedrijven en samenwerken. De fractie, de collegeleden en het bestuur van GBW betreuren het besluit, maar onderschrijven dat waar de verschillen dermate uiteen lopen dat samenwerken niet meer mogelijk is, er keuzes gemaakt moeten worden."

Voor de coalitie met CDA en Westland Verstandig heeft het vertrek van het duo geen directe gevolgen, omdat GBW vooralsnog de grootste partij blijft.

Bij GBW zijn het laatste halfjaar vijf raadsleden vertrokken: eerst fractievoorzitter Remmert Keizer, daarna Alphons de Wit en Jacqueline Eckhardt (de laatste wegens verhuizing) en nu de twee Leo's. Zie voor meer informatie over deze ontwikkeling het WOS TV Nieuws.

Categorieen:
Westland Algemeen