Archief

Aanhoudingen na inbraken in bedrijven

Het woninginbrakenteam van de politie heeft na onderzoek vijf verdachten aangehouden voor bedrijfsinbraken in Schipluiden en Monster. Meer aanhoudingen worden door het team niet uitgesloten.

Dinsdag 4 oktober werd om geprobeerd in te breken in een bedrijf aan de Keenenburgweg in Schipluiden. Bij een onderzoek in de omgeving hielden agenten twee verdachten aan. De mannen, 18 en 22 jaar en afkomstig uit Den Haag, zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Tussen 17 en 19 september werd ingebroken in een bedrijf in de Molenstraat in Monster. Eind september werden twee helers aan. Bij de twee, 16 en 35 jaar uit Den Haag, werden goederen aangetroffen die afkomstig van de inbraak bleken te zijn.

Het vervolgonderzoek leidde naar een derde verdachte. Deze 16-jarige jongen uit Den Haag werd vrijdag 30 september aangehouden. In zijn woning werden ook goederen afkomstig van de inbraak aangetroffen. De derde verdachte is maandag 3 oktober voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij zit nog vast. De twee helers zijn na verhoor naar huis gestuurd en moeten zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Categorieen:
Monster Algemeen