Archief

Eerste informatieavond herijking subsidie

De gemeente Westland heeft maandagavond in de Kiem in `s-Gravenzande een eerste informatieavond gehouden in een sessie van drie, over de herijking van de subsidiegelden. Ruim zeventig vertegenwoordigers van diverse verenigingen luisterden aandachtig naar de betogen van de wethouders Marga de Goeij, Arne Werveling en Jan Bogaard.

De wethouders benadrukte dat de bezuinigingen noodzakelijk zijn, maar wanneer verenigingen contracten hebben met bijvoorbeeld leraren of instructeurs of langlopende huurcontracten, kunnen zij voor een deel nog subsidie krijgen voor een bepaalde periode.

Verschillende verenigingen hebben aangegeven het zonder subsidie niet te redden. Wethouder Bogaard deed een beroep op de creativiteit van bestuursleden toch naar mogelijkheden te zoeken. Ook betoogde hij dat er veel verenigingen zijn in Westland die nooit subsidie hebben gekregen, maar het ook redden. In december krijgen de betrokkenen een brief van de gemeente met een definitief besluit. Hierop kan beroep worden aangetekend.

Categorieen:
Westland Algemeen