Archief

Waterman Natuurlijk! ontzet door sluitingsbericht

Het burgerinitiatief Waterman Natuurlijk!, dat strijdt voor behoud van zwembad De Waterman in Wateringen, heeft ontzet gereageerd op de mededeling van de gemeente Westland dat het zwembad in 2017 moet sluiten. Voorzitter

Maria Veenman kreeg de boodschap donderdag telefonisch van wethouder Jan Bogaard.

Dat het zwembad in de Tweede bezuinigingsronde van de gemeente het loodje moet leggen, wil er bij het burgerinitiatief niet in. In 2009 werden er drie scenario's, met plannen om het zwembad te redden, aan de gemeenteraad voorgelegd met een beheerplan wat de gemeente geen geld zou kosten. Het werd goed ontvangen in de gemeenteraad.

Daarna heeft Waterman Natuurlijk! weinig meer van de gemeente gehoord, ondanks herhaaldelijke verzoeken daartoe. Verdere uitwerking was beloofd, maar kwam niet. Een kale mededeling ruim twee jaar later dat het bad moet sluiten in 2016 is dan ook niet te rijmen met deze eerdere toezeggingen, aldus Waterman Natuurlijk! in een verklaring.

"We geven niet op! We willen dat het besluit niet wordt uitgevoerd of minimaal wordt uitgesteld. De tijden zijn aan het veranderen. Wellicht is er straks weer wel ruimte voor de wensen van de burgers, en speelt niet alléén geld een rol. Een voorziening die 76 jaar geleden juist in crisistijd is aangelegd moet je niet alleen willen sluiten omdat de gemeente haar bezuinigingstaak wilt halen. Daarmee doet men veel burgers veel te kort!"

Bij de presentatie van de Planningbegroting 2012-2015 is maandag overigens bekend gemaakt dat er geen centraal nieuw zwembad in Westland zal komen en dat in 2016 ook zwembad De Hoge Bomen in Naaldwijk zal sluiten.