Archief

Mishandelingen tijdens stapweekend

De politie heeft het afgelopen weekend in Westland meerdere personen aangehouden voor mishandelingen. Ook werden processen-verbaal uitgedeeld aan drie jongeren die verkeersborden omgooiden en aan een jongen die op straat stond te urineren.

In de nacht van zaterdag op zondag werden twee jongens in een uitgaansgelegenheid in het centrum van Naaldwijk mishandeld door een 18-jarige Naaldwijker. Deze werd aangehouden en moet zich vrijdag voor zijn daden verantwoorden tijdens een TOM-zitting. TOM staat voor Taakstraf Openbaar Ministerie. De officier van justitie biedt een (taak)straf aan. Als de verdachte hier niet op ingaat of de taakstraf niet goed uitvoert, wordt hij of zij alsnog gedagvaard.

Twee 18-jarige broers uit Naaldwijk werden in dezelfde nacht mishandeld door vier onbekenden op de Dijkweg. Agenten zagen dat er gevochten werd en zetten de achtervolging in, toen de verdachten wegrenden. Op het Raoul Wallenbergplein hielden zij een 23-jarige man uit Honselersdijk aan. Hij werd na verhoor door de recherche naar huis gestuurd en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Naar de mede-verdachten wordt een onderzoek ingesteld.

Een 19-jarig meisje uit Wateringen werd op de Havenstraat op de grond gegooid, waarbij zij schaafwonden opliep. De twee verdachten, 20 en 21 jaar en afkomstig uit Honselersdijk, werden door agenten na onderzoek op de Stokdijkkade aangehouden. Ook deze twee moeten binnenkort voor de rechter verschijnen.