Archief

Nieuw runcircuit met halve marathons

De regio krijgt met ingang van dit najaar een spiksplinternieuw runcircuit, het Allround Computer Service Halve Marathon Circuit. Dit bestaat uit vier halve marathons, die elk seizoen in de periode november-maart op de hardloopkalender staan. Het sponsorcontract met de hoofdsponsor is afgelopen week ondertekend.

Het circuit verbindt vier wedstrijden, waarbij in totaal vijf verenigingen zijn betrokken: AV Waterweg (Maassluis), AV Fortuna (Vlaardingen), De Hardloper (Schipluiden), Thof Running (Maasland) en de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70.

De Venéco Run in Monster op 5 november 2011 is de eerste wedstrijd van het circuit. Vervolgens zal op 10 december 2011 de Halve van AV Fortuna in Vlaardingen worden gelopen, de Ruitenburg Halve Marthon zal op 15 januari 2012 plaatsvinden en het sluitstuk van het circuit is de Midden-Delfland Halve Marathon op 3 maart 2012.

Er wordt een klassement voor heren en voor dames opgemaakt, afhankelijk van leeftijd en prestatie worden er punten toegekend aan de lopers.