Archief

Asbestincident Abtswoude: gemeente krijgt gelijk

De gemeente Midden-Delfland heeft terecht het perceel Abtswoude 52 laten ontruimen. Ook worden de kosten van het daarna gehouden onderzoek naar milieuwverontreiniging terecht bij de eigenaar teruggevorderd.

Dit heeft de rechtbank in Den Haag woensdag bepaald in het kort geding dat eigenaar John van Trierum tegen de gemeente had aangespannen. Toen hij in juni 2010 , overigens zonder vergunning, een schuur sloopte, bleek er asbest in het puin te zitten. De gemeente legde daarop alle werkzaamheden stil en ontruimde het perceel waarop de schuur en een aantal appartementen stonden.

Vervolgens werd er onderzoek gedaan naar de mogelijke milieuverontreiniging op het perceel. De kosten daarvan werden bij Van Trierum ingediend. De rechtbank heeft de vordering wel 4000 euro naar beneden bijgesteld, maar Van Trierum moet nog wel 325.000 euro betalen.

Van Trierum, die sinds de ontruiming geen vaste woon- en verblijfplaats heeft, kan tegen de uitspraak van de rechtbank nog wel in hoger beroep gaan bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.