Archief

Maassluis knapt binnenstad drastisch op

Het Fonds Schiedam Vlaardingen en omstreken omarmt een reeks voorstellen van de gemeente Maassluis voor herinrichting van de binnenstad. Hiermee komt € 3,7 miljoen vrij van de in totaal € 5 miljoen die het Fonds in 2008 beschikbaar stelde om de binnenstad van Maassluis nieuw leven in te blazen.

Met de herinrichting wordt onder meer de bestrating, het straatmeubilair en de verlichting opnieuw ingericht en vernieuwd. De herinrichting vindt plaats in delen van de Vlieten, Goudsteen, Markt, Bloemhof en Zuiddijk. Daarnaast worden de Fortegrachtbrug en het Elektrisch Gemaal aan de Zuiddijk gerestaureerd. Ook komt er een nieuwe voetbrug over de Zuidvliet en zal een aantal monumentale panden worden aangelicht.

Volgens burgemeester Karssen is verbetering van het verblijfsklimaat in de binnenstad hard nodig, te meer omdat ook daar de ondernemers de gevolgen van de economische recessie voelen. "Dit project is daarom een positief signaal naar alle winkeliers en bewoners", aldus burgemeester Karssen.

Het streven is om de metamorfose in het najaar van 2012 te starten en eind 2013 af te ronden.

Categorieen:
Maassluis Algemeen