Archief

Meijer verdedigt dichthouden Maasdijkseweg

In een bijna emotioneel betoog in de gemeenteraad van Westland heeft wethouder Meijer dinsdagavond de beslissing verdedigd om de Maasdijkseweg in Wateringen gesloten te houden voor personenauto's. Hij reageerde hiermee op vragen van VVD-fractievoorzitter Waasdorp naar aanleiding van de ingrijpende reconstructie van de Dorpskade.

Volgens de VVD is de Maasdijkseweg de meest voor de hand liggende omrijroute voor personenverkeer. Nu moeten sommige bewoners van de wijk Essellanden circa 20 minuten omrijden om op rijksweg A4 te komen.

Meijer legde uit, dat de verkeersveiligheid bovenaan heeft gestaan in de voorbereiding van dit reconstructieproject, met name vanwege de aanwezigheid van twee basisscholen. Hij noemde het verklaarbaar dat veel mensen een paar dagen moeten wennen aan een omleiding.

Normaal passeren er bij de Dorpskade circa 12.000 auto's per dag. Momenteel gaat om het 2.000 tot 3.000 voertuigen, die als bestemmingsverkeer worden aangemerkt. Door openstelling van de Maasdijkseweg zou het verkeersrisico onaanvaardbaar toenemen, was de strekking van Meijers betoog.

De wethouder heeft vrijdagmiddag een gesprek gehad met enkele protesterende bewoners uit de wijk Essellanden. Die toonden uiteindelijk begrip voor het dichthouden van de Maasdijkseweg, waar de slagboom nu alleen opengaat voor vrachtverkeer en stadsbussen.

Vorige week sprak Waasdorp nog van "automobilistje pesten", maar die woorden nam hij dinsdagavond niet meer in de mond.