Archief

VVD wil spoor tot aan het strand

In navolging van de partijgenoten in Rotterdam, pleit ook de deelraadsfractie van de VVD in Hoek van Holland voor het doortrekken van de spoorlijn tot aan het strand. Zowel in Rotterdam als in de Hoek zijn schriftelijke vragen bij het dagelijks bestuur ingediend.

De VVD Rotterdam wijst er op, dat strandbezoekers die met het openbaar vervoer komen, nog ruim een kilometer moeten lopen voordat zij vanaf het station 'Hoek van Holland Strand' daadwerkelijk op het strand zijn. "Deze afstand is voor veel Rotterdammers een drempel om het strand te bezoeken. Het doortrekken van de spoorlijn is belangrijk voor zowel het plezier van deze bezoekers, als voor het toerisme in Hoek van Holland", aldus George van Gent van de VVD Rotterdam.

Met het doortrekken van de spoorlijn naar het strand wordt Hoek van Holland samen met Zandvoort de enige badplaats met een halte direct aan het strand. Bijkomend voordeel is dat de bewoners in de buurt van het strand 's nachts minder last hebben van jongeren die het uitgaansgebied bezoeken.

Om de inbedding van de spoorlijn in het gebied zo gemakkelijk mogelijk te maken, stelt de VVD voor om een enkelspoor aan te leggen. "Enkelspoor betekent verder dat de aanleg- en onderhoudskosten lager zijn", aldus Van Gent.

Het doortrekken van de Hoekse Lijn is al jaren onderwerp van gesprek, samen met het voorgenomen ombouwen van deze lijn tot een zogeheten 'light rail'-verbinding. De minister heeft nog geen besluit genomen en de NS blijft nog zeker tot het einde van 2012 de spoorlijn exploiteren.