Middelburg grijpt net naast klimmerstrofee

Wielrenner Twan Middelburg heeft zondagmiddag een tweede plaats behaald in het eindklassement voor de KNWU Klimmerstrofee 2011. Het 16-jarige talent behaalde in het zuiden van Limburg net te weinig punten om voor de titel in aanmerking te komen, waardoor Nino Honigh er uiteindelijk met de gouden plak vandoor ging.

In de groep met ''nieuwelingen', de categorie voor renners van 15 tot en met 16 jaar, trok Middelburg op het laatste klimcriterium''De Molenberg' in Heerlen over een zeer technisch parcours met veel steile klimmen en lange afdalingen. Een zware beproeving, aangezien de uit De Lier afkomstige wielrenner de afgelopen weken bijna alleen maar op vlakke parcours zijn trainingen kon afwerken.

Eerder dit jaar konden de renners al punten voor het klassement verdienen. In de maanden mei, juni, augustus en september vonden daarvoor in totaal nog zes wedstrijden plaats. Daarin eindigde Middelburg al als tweede. Zondagmiddag wist het talent van Westland Wil Vooruit deze plaats te handhaven.