Archief

Jack van der Ende eerste oval-kampioen

Westlander Jack van der Ende heeft dit weekend het eerste oval-kampioenschap van Nederland op zijn naam geschreven. Tijdens het afsluitende weekend op het circuit in Venray haalde hij genoeg punten om de titel binnen te halen.

Zaterdag werden er drie van de zes manches verreden. Van der Ende had in de eerste race pech en belandde hoog in de bocht tegen de betonnen muur. Door toch nog vierde te worden, behaalde hij nog wat punten. Race twee was echter, zoals zo vaak dit seizoen, weer een prooi voor de Westlander. In race drie belandde er een hoop rijders in de muur, onder wie Van der Ende. Door slim te rijden, eindigde Van der Ende nog als tweede.

Op de finaledag zondag kon er nog van alles fout gaan voor Van der Ende. De concurrentie keek naar hem en Van der Ende diende nog de nodige punten te halen. Weer was er in race 1 een vierde plek. Echter in race 2 leek het toch mis te gaan. Een massale crash met enkele auto's zorgde ervoor dat Van der Ende moest uitvallen. Dus kwam het aan op de laatste race van dit seizoen. Van der Ende had aan een paar puntjes genoeg en nam geen onnodige risico's meer. Een vijfde plek voldeed voor de algemene zege.

"We hebben hier achttien races gereden en ik heb er negen van gewonnen. Dus een superresultaat. En bovendien zitten er hier steeds zo'n 16.000 toeschouwers op de tribune. Het is echt een spektakel, zoals bv. de NASCAR in Amerika. Ik ben echt super tevreden," aldus Van der Ende.

Categorieen:
Westland Algemeen