Archief

'Poesiatjes' oppermachtig in thuiswedstrijd

Thomas en Lindsay Poesiat hebben zaterdagmiddag beiden de overwinning opgeÃĢist bij de Rijk Zwaanloop in 's-Gravenzande. Thomas Poesiat boekte op de 10 Engelse mijl een nieuw wedstrijdrecord in 51.08. Lindsay Poesiat kon als enige vrouw binnen het uur blijven: 59.47.

De wedstrijd in 's-Gravenzande betekende tevens de afronding van het E-Kwadraat Reclame Runcircuit 2011. Het eindklassement werd gewonnen door Mike Barsaiyan, eveneens uit 's-Gravenzande. Waar Thomas Poesiat te weinig wedstrijden had deelgenomen om in het eindklassement te worden opgenomen, kon Barsaiyan het zich permitteren om aan de kant te blijven, want hij loopt zondag een marathon op Texel.

Bij de vrouwen is het klassement bij de vrouwen 45-plus gewonnen door de Honselse Carla Ophorst en bij de senioren door Marlies Jongerius uit Wateringen.

De wedstrijd over 5 kilometer werd gewonnen door Delftenaar Joeri Smit, maar hij moest in het eindklassement van het circuit over deze afstand de eer laten aan Heulenaar Sjoerd van Marrewijk, die nu genoegen moest nemen met de 4e plaats.

Bij de vrouwen won Ingrid le Comte de wedstrijd afgetekend, in 18.38. De 's-

Gravenzandse werd tevens eerste in het eindklassement.