Archief

'Maasdijkseweg per direct openstellen'

De Westlandse VVD-fractie vindt dat er in Wateringen een absurde situatie is ontstaan als gevolg van de begin deze week gestarte werkzaamheden aan de Dorpskade. De VVD verzoekt het college van B en W om directe openstelling van de Maasdijkseweg.

De liberalen noemen de Maasdijkseweg de meest voor de hand liggende omrij-route voor personenverkeer. Door het openstellen van deze weg zouden inwoners van Wateringen een extra reistijd van slechts maximaal twee minuten hebben.

De Maasdijkseweg is nu echter alleen toegankelijk voor vrachtverkeer en stadsbussen. Personenauto's worden geacht om te rijden via Den Haag of via Kwintsheul: twee omwegen die in de spits minstens 20 minuten extra reistijd opleveren en tevens onnodige verkeersoverlast opleveren in de dorpskernen van Wateringen en Kwintsheul, aldus de VVD.

Opmerkelijk detail is, dat de Maasdijkseweg vanaf 21 oktober wél voor personenverkeer opengaat, een maand na aanvang van de werkzaamheden.

"Dit is echt automobilistje pesten", stelt Bart Waasdorp, fractievoorzitter van de VVD. De fractie spoort wethouder Meijer aan om de Maasdijkseweg per ommegaande open te stellen voor personenauto's.

De vragen van de VVD zullen komende dinsdagavond tijdens de raadsvergadering worden behandeld, maar het college is verzocht om eerder al te reageren en actie te ondernemen.