Archief

Gemeente motiveert afsluiting Maasdijkseweg

Met het gesloten houden van de Maasdijkseweg in Wateringen in het kader van de omleidingsroutes wegens de renovatiewerkzaamheden aan de Dorpskade wordt voorkomen dat er 15.000 in plaats van 3.000 auto's door de wijk Suydervelt rijden.

Met dit bericht via Twitter reageerde de gemeente Westland donderdagavond op de alom gehoorde kritiek op het dichthouden van de Maasdijkseweg. De raadsfractie van de VVD heeft zelfs eerder op donderdag openstelling van de weg geëist. De gemeente onderstreept, dat de omleidingsroute door de wijk Suydervelt er is voor het bestemmingsverkeer naar de wijk Essellanden.

Verder kondigde de gemeenteWestland donderdagavond aan, dat er snelheidsremmende maatregelen worden genomen op de kruising Bovendijk-Molenweer. Ook is de Lange Spruit afgesloten, opdat ouders hun kinderen veilig kunnen afzetten bij school en kinderdagverblijf.

Tenslotte laat de gemeente nog weten, dat de verkeersregelaars opnieuw zijn geïnstrueerd over de omleidingsroute voor vrachtwagens. Die mogen niet door de wijk.