Archief

Bouwplan voor arbeidsmigranten in De Lier

Twee projectontwikkelaars hebben bij de gemeente Westland een vergunning aangevraagd voor de bouw van een tijdelijke huisvesting voor arbeidsmigranten aan het Kapelland in De Lier.

Er zullen gebruikte wooncontainers worden opgestapeld tot een hoogte van 3,16 meter, die huisvesting moeten bieden aan in totaal 192 arbeidsmigranten. Na het gereedkomen van de bouw, worden units aangeboden aan diverse uitzendbedrijven, die ze kunnen huren.

Kweker Jan Knoppert in 's-Gravenzande heeft een aanvraag ingediend voor de bouw van zes woonunits rond bestaande woningen van hem, die ieder aan 28 mensen woonruimten kunnen bieden, in totaal dus 168. Knoppert verwacht dat hij eind van het jaar toestemming krijgt om te bouwen. Een eerder plan van hem om een wooncomplex te bouwen voor 200 mensen op het terrein van zijn eigen bedrijf haalde het niet, omdat de grond een agrarische bestemming heeft.

Op dit moment hebben de zogenaamde Polenhotels in Maasdijk en Wateringen in totaal 830 slaapplaatsen voor hoofdzakelijk Poolse werknemers.