Archief

LPF: 'Hoe ver met openbare toiletten?'

De raadsfractie van LPF Westland wil van het college van B en W weten, wat na bijna drie jaar de stand van zaken is van het gevraagde onderzoek naar de mogelijkheden van openbare toiletten in de gemeente Westland.

In schriftelijke vragen brengt de LPF in herinnering, dat op 11 november 2008 op haar initiatief een motie is ingediend (mede ondertekend door de fracties van CDA, GBW en Progressief Westland), die het college oproept genoemde mogelijkheden te onderzoeken.

De motie is destijds door de raad aangenomen en, zo stelt LPF Westland: "Al diverse malen heeft onze fractie het college gevraagd naar de uitvoering van de motie, echter tot nu toe zonder resultaat".

De fractie verwijst naar een artikel in het Algemeen Dagblad van zaterdag, waarin is aangegeven, dat vooral ouderen en vrouwen de dupe zijn van een schreeuwend tekort aan openbare wc's. Uroloog Paul Kil stelt in het artikel dat "schaamte en onzekerheid deze mensen, veelal ouderen, in een isolement brengen".

Gezien de termijn die inmiddels is verstreken sinds het aannemen van de motie vraagt de LPF het college om vóór de behandeling van de begroting aan de raad verslag te doen van de uitvoering van deze motie.

Categorieen:
Westland Algemeen