Archief

Expositie 'Druiven in de kunst'

Antiquair en galeriehouder Chris van Waes in Poeldijk heeft het idee opgevat om een expositie over de druiventeelt te organiseren. Onder het motto ' Druiven in de kunst' is deze tentoonstelling vanaf woensdag te bezichtigen.

Te zien zijn schilderijen van Martin Groen ('s-Gravenzande), Anneke Verrips ('s-Gravenzande), Piet Nieuwenhuijsen (Poeldijk), Ruud Verkerk (Gouda) en de Italiaan Marco Gasparri (nu galeriehouder in Amsterdam) alsmede foto's van de Poeldijkse Emi Barendse.

Zowel de historische druiventuin Sonnehoeck als het themapark De Westlandse Druif werken mee, door het uitlenen van druivengerelateerde attributen. Het bestuur van de Heilige Bartholomeus Parochie was bereid de kleine versie van het beeld van pastoor Verburch, de grondlegger de druiventeelt in het Westland, uit te lenen.

Wie de expositie wil bezoeken, kan in de galerie aan de Jan Barendselaan 66 in Poeldijk terecht van woensdag 21 t/m zondag 25 september en woensdag 28 september t/m zondag 2 oktober, overdag van 11.00 tot 17.30 uur.