Archief

Van der Ende nu al kampioen Dutch GT4

Autocoureur Ricardo van der Ende is dit weekeinde op het circuit in Assen kampioen geworden in de HTC Dutch GT4 Championship. Een unieke prestatie van de Poeldijker die daarmee al een maand voor de slotrace het kampioenschap heeft beslist. De 32-jarige coureur, die samen met Duncan Huisman in een team rijdt voor BMW M3, kwam als vierde over de finish en had daarmee genoeg punten voor de titel.

Maar de race verliep niet vlekkeloos voor Van der Ende en zijn teamgenoot. "Ze zijn in Assen zo trots op hun circuit, dat ze de binnenbochten hebben afgeschermd met bandenstapels. Een paar minuten voor de finish klapte Huisman met meer dan tweehonderd kilometer per uur tegen zo'n stapel aan en ik zat daar achter. Uiteindelijk is het nog net gelukt om op tijd en zonder veel problemen over de finish te komen, maar dat moment was wel even spannend," reageerde een opgewekte Van der Ende.

Van der Ende behaalde in het klassement 134 punten en ligt daarmee dertig punten voor op teamgenoot Duncan Huisman en de nummer drie die 97 punten heeft. In oktober wordt de slotrace gereden. Er kunnen dan nog maximaal dertig punten worden behaald, maar dat brengt de positie van Van der Ende niet meer in gevaar.

Met deze prestatie blijven Van der Ende en Huisman ook in de race voor het Europese GT4 kampioenschap. En daarover liet Van der Ende alvast weten dat daar vanaf nu alle focus naartoe gaat.

Categorieen:
Poeldijk Algemeen