Archief

Mannen en vrouwen Olympus '70 herenigd

Zowel de mannen als de vrouwen van de Westlandse atletiekvereniging Olympus '70 komen in de baancompetitie van 2012 uit in de tweede divisie van de Atletiekunie. Dit is de uitkomst van de zondag gehouden promotie/degradatiewedstrijden. Waar de vrouwen zich in Leiden net niet konden handhaven in de eerste divisie, slaagden de mannen er in Weert in om degradatie naar de derde divisie af te wenden.

Na een bloeiperiode van vier jaar in de eerste divisie, werden de vrouwen van Olympus '70 zondag zesde in Leiden, waar ze voor prolongatie bij de eerste vijf hadden moeten eindigen. De jonge ploeg van coach Peter van der Wel telde onder meer vier B-juniores en twee A-juniores.

Onder leiding van Patrick van Dop was het mannenteam naar Weert afgereisd. Om zich in de tweede divisie te handhaven, diende het team bij de eerste vier ploegen in de eindstand te staan. Het werd uiteindelijk zelfs de derde plaats, mede dankzij een uitschieter van Bram van Ruijven bij het verspringen. Hij kwam tot een nieuw persoonlijk record van 6.55 meter, goed voor de derde positie op de clubranglijst aller tijden, achter Martin van Veen en Roelant Verbeek.

Categorieen:
Westland Algemeen