Archief

Speelleerhorst over op Montessori-onderwijs

De katholieke basisschool Speelleerhorst in Naaldwijk stapt over enkele jaren over naar het Montessori-onderwijssysteem. De ouders van de leerlingen zijn afgelopen week geïnformeerd.

Als reden geeft directeur Michel Fransen op, dat de school de afgelopen jaren steeds meer is gaan kijken naar wat elk kind nodig heeft om zich optimaal op zijn of haar niveau te ontwikkelen, in plaats van aan alle kinderen tegelijk dezelfde lesstof aan te bieden.

"Elk kind ontwikkelt zich namelijk anders, afhankelijk van achtergrond, talent en belangstelling. Door te kiezen voor het Montessori onderwijs gaan we voor een nog intensievere ontwikkeling van elk kind in al zijn kwaliteiten, talenten en mogelijkheden," aldus Fransen.

De ouders van de leerlingen zullen maandelijks op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen en stand van zaken. Ook is er een speciaal Montessori inloop uur bij de directie van de school om op alle vragen van ouders direct antwoord te kunnen geven.

De leerkrachten van de Speelleerhorst zullen zelf ook weer naar school moeten aangezien er sprake is van een geheel andere manier van lesgeven. Dit omscholingstraject wordt professioneel begeleid door de PABO Thomas More.

Michel Fransen: "De komende jaren wordt voor ons zeker een avontuur. We gaan een concept neerzetten waarin alle sterke punten die we nu hebben op de Speelleerhorst zullen opnemen." Hij verwacht binnen een aantal jaar een gecertificeerde Montessori-school te zijn.

Categorieen:
Naaldwijk Algemeen