Archief

Burgers in 's-Gravenzande grijpen inbreker

Een bewoner van de Beukenlaan in 's-Gravenzande betrapte woensdagmiddag een 20-jarige Hagenaar, die geprobeerd had in zijn woning in te breken. Met hulp van omstanders lukte het de man de verdachte aan te houden.

De bewoner kwam rond het middaguur bij zijn woning aan en zag een man half in het geopende keukenraam hangen. Hij begreep onmiddellijk met een inbreker te maken te hebben, zeker toen de verdachte direct wegrende. Twee passerende fietsers zetten de achtervolging in, terwijl de bewoner met zijn auto achter de verdachte aanging.

Een paar straten verder wisten de mannen de verdachte aan te houden en over te dragen aan de politie. Uit onderzoek van de recherche is inmiddels gebleken, dat er mogelijk een tweede persoon bij de inbraak betrokken is geweest. De aangehouden verdachte wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Wie getuige is geweest van deze inbraak of op andere wijze informatie heeft die de politie kan helpen bij het opsporen van de daders, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844, of anoniem op 0800-7000.